Bingöl

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

19:57 14 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

"Görüşümüz ne olursa olsun herkesin görüşüne saygımız var. Bizden faklı düşünebilir, farklı görüşü olabilir ama bir konuda birleşelim, bu memleketimizin huzuru bozulmasın"

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Görüşümüz ne olursa olsun herkesin görüşüne saygımız var. Bizden faklı düşünebilir, farklı görüşü olabilir ama bir konuda birleşelim, bu memleketimizin huzuru bozulmasın" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Yılmaz, Bingöl Sebze ve Meyve Hali esnafı, Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları ve oto galeri sitesi esnafını ziyaret etti.

Daha sonra İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında İl Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan geçici işçilerle müdürlüğün fidanlığında bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, TYP kapsamında bin kişinin çalıştığını, temel meselelerinin istihdam olduğunu söyledi.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Bingöl'de çalışan sigortalı sayısının 11 bin civarında olduğunu anımsatan Yılmaz, bu rakamın bugün 40 binin üzerinde olduğunu kaydetti.

Yılmaz, 12-13 yılda çok mesafe aldıklarını dile getirerek, "Yeter mi? Yetmez tabi, işsizlik maalesef bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de Bingöl'ün de problemidir. En gelişmiş dediğimiz Avrupa ülkelerine gitseniz bir miktar işsizlik her yerde var. Önemli olan bunu en aza nasıl düşürürüz. İşsizliği sıfırlamak maalesef mümkün değil. Dünyanın en ileri ülkelerinde bile sıfırlanamıyor ama en aza nasıl düşürürüz bunun gayreti içindeyiz. Bundan sonra da en önemli meselemiz işsizliği azaltmak olacaktır" ifadesini kullandı.

TYP kapsamında hazırlanacak projelerle Bingöl'de 4 bin 50 kişinin istihdam edileceği müjdesini veren Yılmaz, istihdama yönelik projelere devam edileceğini vurguladı.

Huzur ortamının önemine değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Huzur ortamı yoksa bırakın buraya başka yerden sermaye gelmesini, iş gücü, sermayesi olan parasını başka yere götürür. Çünkü huzur ortamı yoksa insanlar kaçar, gider. Dolayısıyla bizim huzurumuza sahip çıkmamız lazım. Görüşümüz ne olursa olsun herkesin görüşüne saygımız var. Bizden faklı düşünebilir, farklı görüşü olabilir ama bir konuda birleşelim. Bu memleketimizin huzuru bozulmasın. Kimse bu memleketimizin huzurunu bozmasın. Huzur olsun, emniyet olsun. Huzurun olmadığı yerde insan hayatının kalitesi de düşer, doğru düzgün sokağa da çıkamaz, pikniğe de komşuya da gidemez. Seyahat edemez. Aynı şekilde yatırım da olmaz."

Konuşmanın ardından geçici orman işçileriyle fotoğraf çektiren Yılmaz, ardından Bingöl Karayolları 84. Şube Şefliği'ni ziyaret etti. Yılmaz, burada daha önce taşeron olarak çalışan ve sonradan kadroya geçirilen işçilerle bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.