Bingöl

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de:

14:43 18 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de:

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Terör, demokrasinin ve özgürlüklerin de düşmanıdır. Kalkınmanın, refahın, istihdamın düşmanıdır ve en büyük zararı da bu bölgemize veriyor. Dolayısıyla bu bölgenin çocuklarına ve gençlerine zarar veriyor" dedi.

Yılmaz, Bingöl'de TOKİ'nin yaptırdığı bin 373 konut, karayolları tesisleri, adliye, defterdarlık ve SGK hizmet binaları, 24 okul, olimpik yüzme havuzu ile diğer bazı yatırımların yer aldığı toplu açılış törenine katıldı.

-"İş yapmaktan törene vakit bulamıyoruz"

Eskiden küçük bir yatırım için büyük törenler düzenlendiğini anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçmişte küçücük yatırımlar için defalarca tören yapılırdı ve toplumda önemli karşılığı olurdu. Bugün Türkiye öyle bir yere geldi ki açılışlara yetişemiyor, tek tek açılış yapamıyoruz. İş yapmaktan törene vakit bulamıyoruz. Yatırımlarımız o kadar arttı ki, tek tek bu yatırımları açamıyoruz artık. Böyle toplu açılış törenleriyle açılışlarımızı gerçekleştiriyoruz." 

Yılmaz, alt yapıları iyileştirilen köylerin şehirlerden farksız hale geldiğini belirterek, bu sayede köylerde artık şehirlerin bazı mahallelerinden çok daha uygun yaşam koşulları oluştuğunu vurguladı.

Köylerin yaşam alanı, şehirlerin de ticaret merkezi olması gerektiğini işaret eden Yılmaz, "İnsanlar bahçeleri içinde tabiatla iç içe yaşayabilmeli ama araçlarıyla güzel yollardan gelip şehir merkezinde işini görüp gidebilmeli. Böyle bir Bingöl'ü inşallah adım adım gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmasında eğitim yatırımlarına da değinen Yılmaz, en büyük hazinenin çocuk ve gençler olduğunu kaydetti.

"Hükümet olarak her zaman insan odaklı bir kalkınmadan yanayız. İnsana yatırım yapacağız ki geleceğimiz güçlensin" diyen Yılmaz, bunun için eğitimde fedakarlıktan kaçınmadıklarını bildirdi.

- "Temel sebebi terör hadiseleridir"

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, yatırımların devam etmesi için huzur ve güven ortamına ihtiyaç duyulduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör, demokrasinin ve özgürlüklerin de düşmanıdır. Kalkınmanın, refahın, istihdamın düşmanıdır ve en büyük zararı da bu bölgemize veriyor. Dolayısıyla bu bölgenin çocuklarına ve gençlerine zarar veriyor. Neden gençlerimiz yeterince iş imkanına sahip değil, arzu ettiğimiz ölçüde niçin bir kalkınma sağlayamıyoruz? İşte bunun temel sebebi terör hadiseleridir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.