Bingöl

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

14:50 31 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

"Bir taraftan demokrasi, barış, özgürlük diyerek, ondan sonra da halka baskı yapanlar samimiyetsiz insanlardır. Samimiyetin ölçüsü nedir? Bir insanın, bir toplumun samimi olduğunu nasıl anlarsınız? Sözüyle, davranışı bir olduğunda anlarız. Söz başkaysa, davranış başkaysa, orada samimiyet yoktur"

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan demokrasi, barış, özgürlük diyerek, ondan sonra da halka baskı yapanlar samimiyetsiz insanlardır. Samimiyetin ölçüsü nedir? Bir insanın, bir toplumun samimi olduğunu nasıl anlarsınız? Sözüyle, davranışı bir olduğunda anlarız. Söz başkaysa, davranış başkaysa, orada samimiyet yoktur" dedi.

Yılmaz, Bingöl'deki seçim çalışmaları kapsamında merkeze bağlı Kırkağıl, Dikme, Çevrimpınar ve Biloloğlu köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kırkağıl köyünde vatandaşların sorunlarını dinleyen Cevdet Yılmaz, seçime bir gün kaldığını belirterek, vatandaşlardan çekinmeden sandığa giderek oylarını kullanmasını istedi.

Seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan Yılmaz, oyunu kullanmak isteyen vatandaşlara hiç kimsenin baskı yapma hakkının  bulunmadığını kaydetti.

Her kim, oy kullanan insana baskı yapıyorsa, ona saygı duymadığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Bir taraftan demokrasi, barış, özgürlük deyip ondan sonra da halka baskı yapanlar samimiyetsiz insanlardır. Samimiyetin ölçüsü nedir? Bir insanın, bir toplumun samimi olduğunu nasıl anlarsınız? Sözüyle, davranışı bir olduğunda anlarız. Söz başkaysa, davranış başkaysa orada samimiyet yoktur" diye konuştu. 

"Kim ne derse desin, demokraside 15 yıl öncesine göre çok daha iyi bir noktadayız" ifadelerini kullanan Yılmaz, inanç, dil hürriyeti ve özgürlükler üzerindeki yasakların AK Parti iktidarları döneminde birer birer kaldırıldığını ve kaldırılmaya devam ettiğini bildirdi.

Temel özgürlükler anlamında atılan adımlara değinen  Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eski Türkiye'yi bilenler bilir, 90'lı yıllarda, o yıllarda çekilenleri. Faili meçhuller, işkenceler, olağanüstü haller. Bütün bunları çok şükür birer birer kaldırdık. Şimdi herkes istediği gibi konuşuyor mu? Her türlü sözlerini de söylüyorlar. Bu 10 senede Türkiye'de demokrasi geriye mi gitti, ileriye mi gitti? Vicdanı, aklı, gözü olan herkes bunu görüyor."

Geçmişte bütçede toplanan her 100 liranın 86 lirasının faize gittiğini aktaran Yılmaz, istikrarın olmadığı, kargaşa ve koalisyon hükumetlerinin olduğu dönemlere dikkati çekti.

Yılmaz, son 13 yılda AK Parti iktidarıyla ülkeye istikrar ve bereket geldiğini anımsatarak, AK Parti’nin tek başına iktidarı için vatandaşlardan destek istedi.

İstikrar olmayan yerde bereketin olmayacağını ifade eden Yılmaz, "Hani diyorlar ya 'bu değirmenin suyu nereden geliyor?' İstikrarlı ve iyi yönetimden geliyor. O faize giden paralar, şimdi hizmete gidiyor. Türkiye yine o istikrarsız günlere gitse, yine koalisyonlar olsa, yine herkes bir taraftan çekiştirse bu hizmetler olur mu?" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.