Bingöl

Bingöl'de TYÇP kapsamında 4 bin 50 işçi alınacak

17:16 11 Kasım 2015 1 Yorum Var
Bingöl'de TYÇP kapsamında 4 bin 50 işçi alınacak

İŞKUR Bingöl İl Müdürü Güler, TYÇP kapsamında 4 bin 50 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceğini belirtti.

İŞKUR Bingöl İl Müdürü M. Fesih Güler, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 4 bin 50 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceğini belirtti.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İlçe Kaymakamlıkları, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Müftülüğü işbirliğinde toplam 4 bin 50 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar için katılımcı başvurularının 11 Kasım ila 20 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Başvuru yapacak kişilerde aranan şartlar konusunda bilgi veren Güler, şöyle konuştu:

"İş Kur’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, Açık öğretim hariç öğrenci olmaması gerekiyor. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne şahsen yapılabileceği gibi, www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir. Başvuru yapan katılımcılar, 24 Kasım tarihinden itibaren, başvurdukları kurum ve kuruluşa müracaat ederek mülakata katılacaklardır. Tüm alımlar, 7 Aralık 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Haziran 2015’te de sona erecektir."

Güler, müracaatlar tamamlandıktan sonra noter kuraları sonucunda alınacak işçilerin belirleneceğini, müracaatların ilk günden beklenenden fazla olduğunu kaydetti.

Bu arada, Müracaat için İş Kur Bingöl İl Müdürlüğü'ne giden vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • oktay demir 7 yıl önce Şikayet Et
    ben lise terk kim iş arıyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.