Bingöl

Bingöl’e 33 doktor ataması yapıldı

12:13 12 Kasım 2015
Bingöl’e 33 doktor ataması yapıldı

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan 65. Dönem DHY kurası kapsamında Bingöl’e 33 doktor ataması yapıldı.

Bingöl İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Sağlık Bakanlığı’nca yapılan 65. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl’e 33 doktor atamasının yapıldığını bildirdi.

Demir, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nca yapılan 65. Dönem DHY kurası kapsamında Bingöl genelinde ihtiyaç duyulan birimlere 11 uzman ve 22 pratisyen doktor olmak üzere toplam 33 doktor ataması yapıldığını belirti.

Ataması yapılan doktorların görev yerleri hakkında bilgi veren Demir, şöyle konuştu:

"Ataması yapılan doktorlardan 4 pratisyen, 1 Acil Tıp Uzmanı, 2 Anestezi ve Reanimasyon uzmanı, 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı, 1 İç Hastalıkları Uzmanı ve 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 3 pratisyen tabip, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 1 Tıbbi Patoloji Uzmanı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 3 pratisyen tabip İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi’nde, 4 pratisyen tabip, 1 Aile Hekimliği Uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Karlıova İlçesi’nde, 3 pratisyen tabip Kiğı İlçesi’nde, 1 pratisyen tabip, 1 Aile Hekimliği Uzmanı Adaklı İlçesi’nde, 2’şer pratisyen tabip de Yayladere ve Yedisu ilçelerin de görev yapacaktır."

İl Sağlık Müdürü Demir, ataması yapılan tabiplerin en geç 30 gün içerisinde belirlenen sağlık birimlerinde görevlerine başlaması gerektiğini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.