Bingöl

Bingöl’de 18 okula beyaz bayrak asılacak

16:04 02 Aralık 2015
Bingöl’de 18 okula beyaz bayrak asılacak

Bingöl'de temizlik ve hijyen kriterlerini uyguladığı belirlenen 18 okula beyaz bayrak verildi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, temizlik ve hijyen kriterlerini uyguladığı belirlenen 18 okula beyaz bayrak verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında denetlenen ve temizlik ile hijyen kriterlerini karşılayan 18 okula beyaz bayrak ve sertifika verilmesi dolayısıyla 6. Yıl Sağlık Meslek Lisesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürlerini tebrik ederek, aynı performansı sürdürmelerini ve öğrencilere bir yaşam tarzı haline getirebilecek şekilde talim ve terbiye kazandırmalarını istedi.

Bu tür çalışmaların devam etmesi halinde insanın her türlü eğitime, yeniliğe, gelişime açık olduğunu ifade eden Köşger, şöyle konuştu:"

"Bingöl’deki çocuklarımız da, hem aile ortamında aldıkları eğitim itibari ile hem de zeka ve kapasiteleri itibari ile her türlü yeniliğe, gelişmeye açıktır. Dolayısıyla bu konuda toplumsal değişimi sağlayacak olanlar da eğitim müesseseleridir. Toplumsal değişimi iyiye, güzele doğru eğriltecek, daha ileriye taşıyacak olan da sizlersiniz. Okul idarecilerimizin bu yöndeki gayretlerinin devamını diliyorum. Yaptığınız çalışmaların diğer okullarımıza da örnek olmasını, Bingöl’ün de etrafındaki tüm illere örnek olacak şekilde ilimizdeki tüm okullara Beyaz Bayrak takmayı diliyorum."

Temizliğin, öncelikle kişinin öz bakımı ile başlayan bir süreç olduğunu belirten Köşger, kişinin bundan sonra evini temizlemesi, sonra evinin önünü temizlemesi, daha sonra da tüm dünyayı temiz tutmaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.

Köşger, "Kentimizi temiz tutma noktasında da bir seferberlik başlatmamız gerekiyor. Beyaz Bayrak alan 18 okulumuzu tekrar tebrik ediyorum. Bu okullarımızla beraber ilimize Beyaz Bayrak sahibi okullarımızın sayısı 37’ye yükseldi" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 7 lise, 4 ortaokul, 6 ilkokul ve 1 anaokulu olmak üzere toplam 18 okul müdürüne Vali Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler tarafından beyaz bayrak verildi.

Bingöl’de, 2013 yılında 6 ve 2014 yılında 13 okula beyaz bayrak verilmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.