Bingöl

Ahilik Haftası

18:05 23 Mayıs 2016
Ahilik Haftası

Bingöl'de "Ahilik Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Ahilik geleneğinin 29'uncu yılının kutlandığını anımsatarak, kılıçla alınan yerin, esnafın çekiciyle, körüğüyle ve her türlü alet edevatıyla mamur hale getirilebileceğini söyledi.

Tüm esnafların Ahilik Haftası'nı kutladığını belirten Köşger, şöyle konuştu:

"Ecdat daha kuruluşun hemen ertesinde ahilik geleneğini başlatmış ve bu topraklar üzerinde 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesini ihya etmek için öncelikle insanımızın daha huzurlu, daha kalkınmış, daha üretken ve toprak ile vatanın içini dolduracak şekilde çalışmalarına ortam sağlamış bu ahilik geleneği bunun bir göstergesidir. Bingöl’de de esnafımızın daha gelişmesi daha fazla kazanması ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi, bulunduğumuz coğrafyaya ve Ortadoğu’ya ihracat yapabiliyor hale gelmesi hedeflerimizdendir. Bu hedefe yönelik çalışmalarımızın olması lazım."

Ticaret İl Müdürü Abdulvahap Tanık ise ahiliğin 12'inci yüzyıldan beri süregelen bir esnaf teşkilatı olduğunu kaydetti.

Tanık, "Esnaf ve sanatkarımızın, ahilik anlayışıyla yetişmesi ve mesleğini sürdürmesi, toplumun en önemli huzur kaynağıdır. Esnaf bizim tarihimizde, 12. yüzyıldan bu yana, ahlakın, disiplinin, dayanışmanın adeta yapı taşıdır. Bizim esnafımız kar etmek yerine, gönül yapmayı tercih eder. Bizim esnafımız, insanların kalbinde edindiği mertebeyi, kasa defterindeki rakamların üstünde tutar." dedi.

Etkinlik, Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, müzik dinletisi ve ahilik pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.