Bingöl

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:35 10 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla vatandaşların milli irade ve demokrasi nöbeti devam ediyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Asker kıyafetiyle alanda nöbet tutan kız çocuğu, vatandaşların ilgisini çekti.

Nöbettekilere destek amacıyla alana gelen Vali Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların başlattığı direnişin her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

Köşger, şunları kaydetti:

"Çok özel günler yaşıyoruz. Türkiye toplumu sosyolojik bir değişim yaşıyor. Bir bayrağın altında, tek vatanda bir millet olarak bütün unsurlarıyla bir araya geliyor. Bingöllü hemşehrilerimiz, ilk günkü heyecanla demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Bu şerden bir hayır doğdu, biz bir millet oluşturduk. Nasıl bir millet olduğumuzu bir kez daha dünyaya göstermiş olduk. Böylesi bir direniş, böylesi bir coşku, milletine, ülkesine, bayrağına, mukaddesatına sahip bir direniş başka bir ülkede görülmüş değil. Bu enerjiyle ülkemizi daha ileriye götürmemiz lazım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.