Bingöl

Bingöl’e özel engelli minibüsü hibe edildi

17:52 29 Ağustos 2016
Bingöl’e özel engelli minibüsü hibe edildi

Bingöl'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla özel donanımlı engelli minibüsü gönderildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaçkıray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 51 ile gönderilen minibüslerden birinin Bingöl'e tahsis edildiğini söyledi.

Minibüslerin engellilerin ihtiyaçlarına uygun olarak özel donanıma sahip olduğunu ifade eden Butaçkıray, şunları kaydetti:

"Minibüslerde özel asansör sistemi bulunuyor. Engelli vatandaşlar, asansör yardımıyla araca bindiriliyor ve daha sonra görevli arkadaşlarımız tarafından koltuklarına yerleştiriliyorlar. En geç bir hafta içerisinde bu minibüsü hizmete alacağız. Bunu sadece kent merkezinde değil, ilçelerimizde de ihtiyaca göre kullanacağız. Ayrıca engelli minibüsümüzü şu an için yaptığımız planlamaya göre haftanın 2 gününde erişilebilirlik komisyonun çalışmalarında kullanacağız, 3 günde ise engelli vatandaşların hizmetinde kullanılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.