Bingöl

Fırat Kalkanı Harekatı

12:03 07 Eylül 2016
Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DAEŞ unsurlarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Muhammed Koşan'ın cenazesi memleketi Bingöl'de defnedildi.

Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu, dua edildi. Şehit annesi Fatma Koşan ve diğer yakınları, görevliler tarafından teskin edildi.

Kur'anı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, şehitlik mertebesinin önemine değindi. Köşger, 2016 yılının son döneminde Bingöl'de 20'nci şehidi ebediyete uğurladıklarını, şehit Muhammed Koşan'ın (21) ilin 252'nci şehidi olduğunu hatırlattı.

Bayrak, millet, mukaddesat ve vatan için canını feda eden Koşan'ın da şehitler kervanına katıldığına işaret eden Köşger, şunları söyledi:

"Hepimiz öleceğiz, her canlı ölecek. Mesele şu ki bu Orta Doğu bataklığında, sırtlanların, emperyalistlerin üşüştüğü, başta ülkemizi ve bölgeyi paramparça etmeye yönelik yapılan bütün gayretler, o Orta Doğu sırtlanlarının bir piyonu gibi çukurda, lağımda bir fare gibi ölmek var ama bir de aslanlar gibi yiğitçe ülke istikbali için Allah yolunda şehit olarak ölmek var. İsmini Mehmetçikten, Muhammed'den alan ordumuzun bir mensubu olarak aslanlar gibi ülkemizin istikbali için ülkemize kast eden harici ve dahili düşmanlara karşı bu ülkeyi savunurken şehit oldu."

- "Vatan sağ olsun"

Şehit babası Abdullah Koşan, oğlunun vatan için şehit düştüğü için hiç üzülmediğini dile getirerek, "Vatan sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Vatan için canını verdi hiç umurumda değil. Bir çocuğum daha olsa yine vatana kurban ederim." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mecit Can tarafından dua okunması ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Koşan'ın naaşı, Bingöl Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 14'üncü gününde, terör örgütü DAEŞ unsurlarınca güdümlü roketlerle TSK'ya ait iki tanka saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.