Bingöl

Bingöl'de yatırıma müsait arazilerin yatırımcılara tahsisi

15:53 13 Ekim 2016
Bingöl'de yatırıma müsait arazilerin yatırımcılara tahsisi

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yatırıma müsait arazilerin yatırımcılara tahsisi için bölge müdürleriyle ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Köşger, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Bingöl'de bulunan hazine arazilerinin yatırımcılara kazandırılması ve sürecin hızlandırılması için bölge müdürleriyle ön değerlendirme yapmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Bingöl Valiliği ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle planlanan ve Milli Emlak tarafından hazırlanan projeyle hazine arazilerinin yatırımcılara kazandırılması için daha önce bir çalışma başlattıklarını kaydeden Köşger, şunları söyledi:

"Kalkınma ve yatırımlarla ilgili süreci hızlandırmak için son dönemde gündemde olan cazibe merkezlerine bağlantılı bir toplantı yapacağız. Ancak, cazibe merkezleri gündeme gelmeden bu çalışmayı başlatmıştık. Bingöl'de yatırıma müsait arazilerin envanterini çıkartırdık. Bu arazilerin bir an önce yatırım yapmak isteyenlere tahsisi konusunda süreci hızlandırmak için bölge müdürlerimizle ön çalışma yapmak amacıyla bir araya geldik. ÇED sürecini hızlandırmak için de bölge müdürlerimizden ön bilgi alıp, bu raporlar elimizde hazır bulunacak. Bölge müdürleri bizim vereceğimiz ve göstereceğimiz hazine arazileriyle ilgili bir değerlendirmede bulunacaklar ve bunun için de ön onay verecekler. Biz de yatırımcı geldiğinde ‘Bu arazi yatırıma hazır. Şu arazide şu yatırımı yapabilirsiniz’ diyeceğiz. Her yatırım her araziye yapılamayabilir. Hangi araziye, hangi yatırım yapılacağı konusunda ön onayı oluşturmaya çalışıyoruz."

Toplantıya, 21 kurumun bölge ve il müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.