Bingöl

Bingöl’de aşı kampanyası başlatıldı

17:22 03 Kasım 2016
Bingöl’de aşı kampanyası başlatıldı

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2017 yılı aşı kampanyasını başlattı.

Yavuz Selim İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, 100 yıl öncesine kadar en önemli ölüm nedenlerinin bulaşıcı hastalıklar olduğunu söyledi.

Aşı ve antibiyotiklerin keşfi ile bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümlerde dramatik bir düşüş sağlandığını belirten Söyiler, şöyle konuştu:

"Geçmişte insanlar kızamık, veba, tifo, çiçek, gibi çeşitli hastalıklardan ölüyor yada sakat kalıyordu. Aşı ve antibiyotiklerin keşfi ile bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümlerde dramatik bir düşüş sağlanmıştır. 2014 yılında kızamık vaka sayımız 565 iken bu rakam 2015'te sıfırdır. Yani geçen yıl kızamık tanısı almış vakamız yoktur. Ülkemizde tüm bebeklere 13 hastalığa karşı aşı uygulanmaktadır. Aşı çeşitliliğinde Avrupa ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz. Aşılama oranlarımız yüzde 95’in üzerindedir. İlimizde 2015 yılı aşılama oranlarımız yüzde 95-100 arasındadır."

Aşı kampanyası kapsamında 1. ve 8. sınıflarda yaklaşık 9 bin 500 öğrenciye aşı yapacaklarını kaydeden Söyiler, "Aşı ile önlenebilir hastalıklardan 2015 yılında kaybettiğimiz 1 hastamız bile olmadı. Bu başarının devam etmesi için çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olup, evlatlarımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, Aile Sağlığı Merkezlerince okul çağındaki çocuklara aşıların rutin olarak yapıldığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından 1. sınıf öğrencilerine aşı yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.