Bingöl

Bingöl'den kısa kısa

15:36 08 Haziran 2017
Bingöl'den kısa kısa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Engin, mesajında, eğitim yılının başarılı bir şekilde geride bırakmanın huzurunu yaşadıklarını aktardı.

İl genelindeki 374 okulda 3 bin 586 öğretmen ve 59 bin 615 öğrenciyle yeni bir eğitim yılını tamamladıklarını ifade eden Engin, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sevgili öğrenciler, başarılı olmak için gece gündüz demeden çalıştınız. Başarıya inandınız ve emeklerinizin ve başarınızın sembolü olan karnelerinizi hak ettiğiniz bir mutlulukla aldınız. Uzun süren bu zaman diliminde, daha iyiyi, daha güzeli yakalamaya çalıştınız. Bu çalışmalarınız sonucunda almış olduğunuz karneler, başarı ya da başarısızlığın göstergesi değil, kendinizi daha iyi tanıyıp hayata daha iyi hazırlanmanız için size sunulan bir fırsattır."


- Eğitim-Bir-Sen'den yıl sonu mesajı

Eğitimciler Birliği Sendikası Bingöl Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaklaşık 17 milyon 300 bin öğrencinin karne heyecanı yaşayacağı ifade edildi.

Fedakarca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür edilen açıklamada, "Eğitim, bire bir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas, o ölçüde yorucu ama ülkenin geleceğiyle, yarınlarının hazırlanmasıyla ilgili olduğu için de güzel ve değerli bir çabadır." denildi.


- Bingöl Belediyesinden yaz futbol okulu

Bingöl Belediyesi, spor faaliyetleri kapsamında yaz futbol okulu açacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, 10-14 yaş grubu çocuklara yönelik açılacak Bingöl Belediyesi Yaz Futbol Okulunda ücretsiz eğitim verileceği belirtildi.

Okul için kayıtların başladığı ifade edilen açıklamada, müracaatların Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezine 30 Haziran’a kadar yapılacağı ve eğitimlerin de 5 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.