Bingöl

"Hedefimiz önlenebilir bebek ölümlerini sıfıra düşürmek"

13:43 27 Mart 2018
"Hedefimiz önlenebilir bebek ölümlerini sıfıra düşürmek"

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, "Önlenebilir ölümleri verilecek eğitimlerle asgari seviyeye indirmek istiyoruz. Hedefimiz önlenebilir bebek ölümlerini sıfıra düşürmek." dedi.

Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personeline yönelik, "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi" düzenlendi.

Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan Vali Ali Mantı, son yıllarda Türkiye'de diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çok ciddi yatırımların olduğunu belirtti.

Sağlık alanındaki önemli gelişmeler sayesinde birçok ülkeden insanın Türkiye'ye tedavi amacıyla geldiğini dile getiren Mantı, şöyle konuştu:

"Bu da bizim sağlık alanında nasıl ilerlediğimizi ve geliştiğimizi gösteriyor. Önemli olan her sektörde olduğu gibi bu sektörde de güven. Son yıllarda sağlık personeline ve doktora duyulan güven konusunda artış var. Fiziki yatırımlar çok gelişti. Diğer ülkelere oranla daha modern sağlık tesislerine sahibiz. Bu eğitimlerle daha da başarılı olacağımıza inanıyoruz."

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu ise Sağlık Bakanlığınca düzenlenen eğitim programlarının önemine değindi.

"Önlenebilir ölümleri verilecek eğitimlerle asgari seviyeye indirmek istiyoruz. Hedefimiz önlenebilir bebek ölümlerini sıfıra düşürmek." diyen Gündoğdu, "Bu çalışmalar bize çok ciddi katkılar sunacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Yenidoğan Canlandırma Programı sorumlusu Mevlüde Yazıgan, bir sunum yaptı.

Eğitimin 3 gün süreceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.