Bingöl

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

16:20 26 Haziran 2018
Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Bingöl'de "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Genç Caddesi Saat Kulesi önünde stant kuruldu.

Stant görevlileri, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere çeşitli hediyeler ve bilgilendirici el broşürleri dağıttı. Etkinliğin düzenlendiği alana getirilen hassas burunlu köpek “Kiraz” da çocuklardan ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca, burada yaptığı açıklamada, ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanımının özelikle genç nüfusta hızlı bir şekilde arttığını söyledi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin resmi raporlarında uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü ve kullanım oranlarının da sürekli yükseldiğini belirten Karaca, "Uyuşturucuyla mücadelede sadece güvenlik güçlerine ve kamuya değil sivil toplum kuruluşlarına ve toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle engellenemeyeceği, bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da dahil olduğu topyekün mücadele ile uyuşturucuyla savaşılabileceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğünce ilde yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını aktaran Karaca, şunları kaydetti:

“Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve özellikle narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü görevlileri tarafından okul önleri ve çevreleri, park-bahçeler ve ilimiz genelinde yaptıkları denetimler, farkındalık oluşturmak adına yetişkinlere yönelik yapılan seminerler ve açtıkları bağımlılıkla mücadele stant çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Uyuşturucu madde kullanımının yoğun olduğu 133 metruk binanın yıkılarak ilimize rahat bir nefes alınmasına ve böylelikle mahallelerde ikamet eden çocuklarımızdan uyuşturucu illetinin uzak tutulmasına sebep olan başta narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü görevlileri ve Bingöl Belediye Başkanlığına da teşekkür ederim."









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.