Bingöl

BİNTSO Meclis Başkanı Sinan Baylas'tan destek talebi

18:08 04 Eylül 2018
BİNTSO Meclis Başkanı Sinan Baylas'tan destek talebi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Meclis Başkanı Sinan Baylas, "Döviz kurundaki artış ve banka kredi faiz artışı inşaat sektörünü olumsuz etkilediği için demir, çimento, mekanik ve elektronik malzemede maliyetler dikkate alınarak fiyat farkı kararnamesi çıkmasını talep etmekteyiz." açıklamasında bulundu.

Baylas, yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarıyla banka kredi faiz oranı artışının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu savunan Baylas, şunları kaydetti:

"Döviz kurundaki artış ve banka kredi faiz artışı inşaat sektörünü olumsuz etkilediği için demir, çimento, mekanik ve elektronik malzemede maliyetler dikkate alınarak fiyat farkı kararnamesi çıkmasını talep etmekteyiz. Hükümetimizden fiyat farkı kararnamesi için destek beklemekteyiz. İnşaat sektöründe ülkemizde yaklaşık 2,3 milyon kişi istihdam edilmektedir. sektörün bu türbülanstan çıkması için en az yüzde 30 fiyat farkı kararnamesi çıkarılmalı. Aksi takdirde inşaat sektöründeki durgunluğun ekonominin genelinde de içinden çıkılmaz bir hal alacağı aşikardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.