Bingöl

Bingöl'de KÖYDES toplantısı yapıldı

18:52 27 Eylül 2018
Bingöl'de KÖYDES toplantısı yapıldı

Bingöl Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2018 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Bingöl Valisi Ali Mantı, valilikte yapılan ve KÖYDES kapsamında yapılacak yatırımların değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, tasarruf tedbirlerinin öne çıktığı bir süreçten geçildiğini, bu nedenle zorunlu ihtiyaçların adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Encümen ve muhtarlarla yaşanan sıkıntıları, alınması gereken tedbirlerin vatandaşlarla paylaşılması gerektiğini ifade eden Vali Mantı, "İmkanları rasyonel, verimli ve optimum kullanmalıyız. İrrasyonel yatırım ve harcamalardan uzak durmalıyız. Bütçemizi kalemlere dağıtırken ihtiyaçlar hiyerarşisini doğru tespit etmeliyiz. Yakın, orta ve uzak vadeli ihtiyaçları birbirinden ayıracak ve mevcut bütçe ile yapılabilecek her işi en kısa zamanda ve en doğru şekilde yapacağız. Amacımız hepimizin ortak imkanı olan bütçeyi yine hepimiz adına en doğru şekilde yönlendirebilmektir." diye konuştu.

Kamuya ait ortak kullanım alanlarının öncelikleri olduğunu anlatan Mantı, toplumun ihtiyaçlarının bireyin ihtiyaçlarından önce geldiğini aktardı.

Kaynakların sınırlı, taleplerin bütçe sınırları içinde ve uygulanabilir, sürdürülebilir olmasına dikkat edileceğinin altını çizen Mantı, şöyle konuştu:

"Sınırlı kaynakları en makul şekilde kullanmanın yollarını tartışmalıyız. Böylece az da olsa öz işler yapmış olacağız. İsraf haramdır. İhtiyacımız olmayan hususları talep etmekten uzak durmalıyız. İhtiyaçları doğru tespit etmek ahlaki yükümlülüktür. İhtiyaçlarımızı adilce belirlemeliyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.