Bingöl

İki STK Batman'daki terör saldırısını kınadı

20:09 05 Ekim 2018
İki STK Batman'daki terör saldırısını kınadı

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Batman'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği terör saldırısını kınadı.

Sözen ve Gündüz, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Gercüş ilçesinde askeri araçların geçişi esnasında PKK terör örgütünün daha önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit olduğunu ve 2 askerin yaralandığı hatırlatıldı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dilenen açıklamada, "Bu olayı gerçekleştiren hain, alçak, şeref yoksunu, insanlık düşmanı PKK terör örgütü mensuplarını, işbirlikçilerini, yandaşlarını, onlara maddi ve manevi destek verenleri binlerce kez lanetliyoruz. Bu olay sadece sekiz askerimizin ocağına ateş düşürmemiş, vatanını, milletini, bayrağını seven bütün sağduyulu o vatansever Türk halkının yüreğini dağlamıştır." denildi.

Açıklamada, PKK terör örgütünün yaptıkları hain ve alçak saldırılarla milletin, zor günlerde moralini ve motivasyonunu bozma gayesi güttüğü, böylesi alçak ve hain terör saldırılarının asla moral ve motivasyonlarını bozamayacağını, aksine milletin birbirine kenetlenmesini sağlayacağı aktarıldı.

"Milletimiz geçmişten bu yana bu tür zor saldırılar karşısında hep birlik beraberlik ve dayanışma örnekleri sergilemiş şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine sahip çıkmış onların acılarını yüreğinde paylaşmıştır." ifadelerinin yer verildiği açıklamada, "Devlet, millet olarak bu zor zamanları geride bırakacak hep beraber bu hain alçak terör belasından kurtulmuş olacağız. Bunun tek yolu birliğimizden beraberliğimizden geçecektir." denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Son zamanlarda hiç beklemedikleri kadar büyük darbeler yiyen, yok olma, dağılma ile karşı karşıya kalan alçak hain PKK terör örgütü son çırpınışlarını yaşamaktadır. Artık hiçbir güç PKK terör örgütünün dağılmasına engel olamayacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, en kısa sürede intikamları çok ağır bir şekilde misliyle ödetilecektir. Eskiden bir nebze olsun PKK terör örgütüne destek veren bölge halkı da uyanmış, artık hiç kimse PKK terör örgütüne destek vermemektedir.

Bu olay sonrası bugün Batman'daki bütün sivil toplum örgütleri, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmanın bir ifadesi olarak teröre karşı top yekun tepkilerini dile getirdiler. Bölge halkının bu tutumu PKK'ya karşı açık ve net bir şekilde tavır takınması PKK terör örgütünün bitişinin bir ifadesi anlamını taşımaktadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.