Bitlis

Bitlis heyetinden, Bakan Altınok'a ziyaret

17:37 15 Eylül 2015
Bitlis heyetinden, Bakan Altınok'a ziyaret

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Adilcevaz Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun, İçişleri Bakanı Selami Altınok'u ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Başkan Gürsoy, ziyarette Bakan Altınok'a, Adilcevaz ve Ahlat'ın tarihi yapısı, doğası ve turizmi hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Gürsoy, "Bu iki ilçemiz Urartu, Osmanlı ve Selçuklu gibi medeniyetlere yüzlerce yıl ev sahipliği yapmıştır. Bu güzide ilçelerimizi daha iyi noktalara getirmek, turizme kazandırmak, refah düzeyini yükseltmek ve gelişmesini sağlamak için bakanımızdan destek istedik. İnşallah bu ilçelerimizi hak ettiği konuma taşıyacağız" dedi.

Başkan Çoban ise Ahlat'ın Selçuklu İmparatorluğu'na başkentlik yaptığını anımsatarak, "İlçemizde dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı bulunmaktadır. Adilcevaz ilçemizin de tarihi ve kültürü bakımından Ahlat'tan herhangi bir eksiği yok. Bu güzel ilçelerimizin turizme kazandırılması bakanımızdan destek talep ettik. Bakanımız da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.