Bitlis

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

16:24 19 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kim insanlar üzerinde baskı uyguluyorsa, insanların şu veya bu yönde oy kullanması için şiddet ve baskı uyguluyorsa, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Bu da en büyük hırsızlıklardan biridir" dedi.

Yılmaz, Bitlis Öğretmenevi'nde kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım'ın, hiç kimsenin kimseye hakaret etmediği, baskı ve şiddet uygulamadığı, herkesin özgür iradesiyle neye inanıyorsa ve neyi hayırlı görüyorsa, ona oyunu verdiği bir seçim olması dileğinde bulundu.

"1 Kasım seçimleri ilimiz, bölgemiz ve daha geniş coğrafyamız için hayırlı ve mübarek olsun" diyen Yılmaz, "Barış ve huzur içinde bir seçim olmasını temenni ediyorum. 1 Kasım, hiç kimsenin kimseye hakaret etmediği, baskı ve şiddet uygulamadığı, herkesin özgür iradesiyle neye inanıyorsa ve neyi hayırlı görüyorsa ona oyunu verdiği bir seçim olsun. Biz her zaman çıkan sonuca saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. Kim insanlar üzerinde baskı uyguluyorsa, kim insanların şu veya bu yönde oy kullanması için şiddet ve baskı uyguluyorsa, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Bu da en büyük hırsızlıklardan biridir. Bunu yapanın karşısındaki insana saygısı yok demektir. Çünkü karşısındaki insana saygı duyan, onun iradesini ipotek altına almaz ve baskı uygulamaz. Özgür bir şekilde fikrini de oyunu da kullanması için gerekli ortamı sağlar" diye konuştu.

Seçimlerin çok farklı bir ortamda olacağını ve herkesin daha rahat bir ortamda tercihini ortaya koyacağını bildiren Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinin önemini vurguladı.

- "Türkiye eskisinden çok daha ileri bir konumda"

Son 13 yılda AK Parti iktidarlarıyla Türkiye'nin belli bir yere geldiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kim ne derse desin, kim üstünü örtmeye çalışırsa çalışsın, demokraside, kalkınmada, ekonomide, sosyal ve dış politika ile bütün temel alanlarda Türkiye, eskisinden çok daha ileri bir konumda. Milli gelirimiz 13 yılda 3 kat, ihracatımız 4 kat arttı. Enflasyon tek haneli rakamlara düştü. Çok şükür bugün farklı bir Türkiye var. Tabii ki belli sorun ve sıkıntılar olacak. Dünya durdukça eksik de sıkıntı da sorun da bitmez ama temel bazı meseleleri geride bıraktık." 

1 Kasım'dan sonra istikrar ve güven içinde güçlü politikalarla ve reformlarla Türkiye'nin büyüme ivmesinin daha da artacağını vurgulayan Yılmaz, gelecek seçimlerde siyasi istikrarı pekiştireceklerini ve siyasi belirsizlikleri azaltarak, yollarına devam edeceklerini kaydetti.

"Bu kadar siyasi çalkantıya, çevremizde Suriye, Irak, Ukrayna'daki hadiselere, dünyadaki krize ve Türkiye'ye yönelik değişik örgütlerin, terör saldırılarına muhatap olduğumuz halde büyümeye devam ediyoruz" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskiden dünyada kriz yoktu, bizde vardı, şimdi çok şükür dünyada kriz var, bizde yok. Yolumuza devam ediyoruz. AK Parti iş yapan bir parti. Laf üstüne laf koyan bir parti değil, taş üstüne taş koyan bir partidir. Son 13 yılda sadece ekonomide başarı sağlamadı, sosyal alanda da başarı sağladı. Bunları güven ve istikrarla başardık" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Yılmaz, karayoluyla Van'a hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.