Bitlis

Kanser hastalarına beslenme önerileri

10:42 17 Kasım 2015
Kanser hastalarına beslenme önerileri

 Bitlis Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyhan Topçu, kanser hastalarının beslenmesine dair önerilerde bulundu.

Topçu, yaptığı açıklamada, kanser hastalarının fazla yemek tüketemediklerini belirterek hastaların kalorisi yüksek besinleri tüketmesi gerektiğini söyledi. 

"Kanser hastaları, doku yıkımı ve kontrolsüz doku yapımından dolayı protein alımını ihmal edilmemesi gerekiyor" diyen Topçu, bu hastaların yeterli ve dengeli beslenmesinin önem taşıdığını ifade etti.

Kanser hastalığının, kontrolsüz doku yapımı ve sürekli bir doku yıkımı olarak geçirilen bir süreç olduğunu kaydeden Topçu, şöyle konuştu:

"Günlük beslenmede proteinli yiyeceklere muhakkak yer verilmeli. Kanser hastalarının bağışıklık sistemi hemen hemen çökmüş durumdadır. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için mevsimine uygun bol sebze ve meyve tüketmesi gerekiyor. Kış aylarında zengin olan diğer bir protein kaynağı da balıktır. Balık bu dönemde taze olduğu için haftada 2 gün tüketilebilir. Bağışıklı sistemini güçlendirmek için aynı zamanda ceviz, fındık, badem ve omega 3 açısından zengin olan yağ kaynaklarını tüketilmeli. Kanser hastalarının iştahları pek yoktur. Yeterince yemek tüketemezler. Bu nedenle özelikle bol kalorili düşük hacimli besinleri tüketmelidirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.