Bitlis

Kış lastiği takma zorunluluğu başladı

16:49 01 Aralık 2015
Kış lastiği takma zorunluluğu başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde denetim yapıldı.

Tatvan Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde şehirlerarası yolculuk yapan araçları durdurarak, kış lastiği kontrolü yaparak, sürücüleri uyardı.

Tatvan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şirin Türel, bugün ülkede kış lastiği takma zorunluluğun başladığını söyledi.

Kış lastiği zorunluluğunun önümüzdeki yıl nisan ayına kadar devam edeceğini bildiren Türel, şöyle konuştu:

"Sürücülerin bu konuda hassas davranması gerekiyor. Kurallara uymayan sürücüler, 602 lira para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Kar lastiklerin tırnak derinliği 4 milimetrenin altında olmaması gerekiyor. Sürücülerin sadece araç lastiğini değil, araçlarının kışlık tüm bakımını da yapmaları lazım. Çünkü bölgemizde kış mevsimi çok ağır geçiyor. Trafik kazalarının önüne geçmek ve yolda kalmamak için sürücülerin tüm önlemleri alması ve trafikte çok dikkatli olması gerekiyor. Bu sorumluluğu sadece kolluk görevlilerine bırakmayarak, sorun yaşamamak ve başkalarına sorun yaşatmamak için önlemlerimizi kendimiz almalıyız."

Ayrıca araçlarına kar lastiği takmak isteyenler, sanayi sitesine akın etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.