Bitlis

Doğu'da iş bırakma eylemi

17:36 29 Aralık 2015
Doğu'da iş bırakma eylemi

Van, Bitlis ve Hakkari'de KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri, sokağa çıkma yasaklarını protesto için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Van'da, Cumhuriyet Caddesindeki Feqiye Teyran Parkı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Yapı-Yol Sen Şube Başkanı İbrahim Çelik, uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, savaş halini andıran yığınaklarla, devlet kurumlarının karargaha dönüştürüldüğünü ileri sürdü. 

"Duymayan kulaklara sesleniyoruz. Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz" diyen Çelik, "Görevimiz insanlarımızın ölmesine seyirci kalmak değil yaşatmaktır" ifadesini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- Bitlis

Bitlis'te KESK Şubesi önünde toplanan grup, Ulu Camiye kadar yürüdü. KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şubesi Kadın Kolları Genel Sekreteri Süheyla Yel, yaptığı açıklamada, kan ve gözyaşının akmaması için çatışmaların durdurulması gerektiğini söyledi.

Grup 5 dakikalık oturma eylemi sonrası dağıldı.

- Hakkari

Hakkari'de ise belediye binası önünde bir araya gelen grup, oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan, sokağa çıkma yasağı ve olaylar nedeniyle 40 bin öğrencinin eğitimden mahrum bırakıldığını, sağlık emekçilerinin de hastanelere hapsedildiğini ileri sürdü.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.