Bitlis

Uzmanlardan diyet uyarısı

12:28 30 Aralık 2015
Uzmanlardan diyet uyarısı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Görevlisi Esma Aksoy Kendilci, bilinçsiz uygulanan diyetin vücudu yıprattığını söyledi. 

Doktor tavsiyesi olmadan yapılan diyetlerin karaciğer, böbrek ve kalbe zarar verdiğini aktaran Kendilci, "Bilinçsiz diyette, sürekli kilo alıp vermek vücudumuzu yıpratır ve metabolizma hızını da düşürür" dedi.

Kontrolsüz diyetlerde kilo vermenin mümkün olduğunu ancak sonrasında verilen kiloların geri alındığını belirten Kendilci, şöyle devam etti:

"Kişiler bilinçsiz diyete, gazete, televizyon, internet yayınları, arkadaş tavsiyesiyle zayıflamak veya herhangi bir hastalığın tedavisi için başvurmaktadır. Zayıflamak adına uygulanan bu bilinçsiz diyet programları çok düşük enerjili şok diyetler, tek yönlü beslenmeye yol açan diyetler, detoks programları olabilir. Şok diyetler enerjisi çok kısıtlı, vitamin-mineral yönünden eksik olduğu için uzun süre uygulandığında sağlık sorunlarına yol açmaktadır." 

Kendilci, en sağlıklı kilo verme yöntemini diyetisyen gözetiminde kişiye özel hazırlanan beslenme programları olduğunu bildirerek, beslenme programının haftada yarım veya bir kilo verecek şekilde olması gerektiğini ifade etti.

Bilinçsiz diyetin vücudu yıprattığını anlatan Kendilci, "Zayıflamak adına mucizevi bir besin yoktur ve diyet yapmak asla aç kalmak değildir. Bu iki algıyı değiştirebilirsek, kişiler bu tür yanlış diyet uygulamalarına başvurmayacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.