Bitlis

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

15:55 27 Ocak 2016
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

Bitlis Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Mehmet Yüksekkaya, üst solunum yolu enfeksiyonları hakkında önerilerde bulundu.

Yüksekkaya, yaptığı açıklamada, üst solunum yolu enfeksiyonu denilince genel olarak nezle veya gribin akla geldiğini belirterek faranjitin de bu durumlarla beraber sıklıkla görüldüğünü söyledi.

Değişik mikropların, virüs ve bakterilerin üst solunum yolu hastalıklarına neden olduğunu anlatan Yüksekkaya, "Kış aylarında bu mikroplar doğada sıkça görülmektedir. Ayrıca kapalı yerlerde okul, kreş, kışla, iş yeri uzun süre kalınması, buraların iyi havalandırılmamaları, soğuğun vücut direncini düşürmesi, sigara dumanı, yetersiz-dengesiz beslenme ve bazı çok iyi bilinmeyen mekanizmalarla kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonu görülme sıklığı artmaktadır" diye konuştu.

Virüslerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonlarında dumansız temiz bir ortamda istirahat, dengeli beslenme ve bol sıvılı gıdalar tüketmeyi öneren Yüksekkaya, "Antibiyotik kullanılmasına gerek yoktur. Antibiyotikler hastalığın süresini kısaltmaz, oluşabilecek daha karmaşık hastalıkların oluşmasını engeller. Bakterilerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonunda doktor muayenesi ve gerek görmesi halinde penisilin veya başka uygun bir antibiyotik kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.