Bitlis

Belediye Başkanı Gürsoy'dan esnaflara destek talebi

14:53 24 Şubat 2016
Belediye Başkanı Gürsoy'dan esnaflara destek talebi

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı (ESO) Ümit Aldağ, Halk Bankası Müdürü Kenan Kılıçaslan'ı ziyaret ederek esnaflara yönelik destekleri ve faizsiz krediler hakkında bilgi aldı.

Gürsoy, esnaf ve sanatkarların yaşadıkları ekonomik sıkıntıların kısa vadede giderilmesi için 30 bin liralık faizsiz kredinin esnaflara verilmesi konusunda destek beklediklerini aktardı.

Adilcevaz ESO Başkanı Ümit Aldağ ise, kooperatif aracılığıyla verilen kredilerin ilçede yaşanan problemler nedeniyle Halk Bankası aracılığıyla kullandırıldığını vurgulayarak, "Kooperatife göre biraz fazla kesinti olduğu görülmektedir. Esnaflarımız özellikle ipotek konusunda büyük bir problem yaşıyorlar. İnşallah bu tür problemler çözülür ve esnaflarımız faizsiz olan bu krediden faydalanırlar" dedi.

Adilcevaz Halk Bankası Müdürü Kenan Kılıçarslan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"İlçemizde esnaf ve sanatkarlarımız için verilen faizsiz krediden şuana kadar 4 vatandaşımız yararlandı. Dosyasını veren diğer esnaflarımızın kredileri de sırayla çıkacak. Şu anda biz kredi kullanmak isteyen esnaflardan 2 kefil istiyoruz, eğer ki kefillerin puanları tutmazsa ondan sonra ipotek istiyoruz. Devletimiz verdiği tüm imkanlardan kanunlar ölçüsünde esnaflarımızı faydalandırmaya çalışıyoruz. Tabi biz kredi verirken geri dönüşünü de düşünmek zorundayız. Özellikle kooperatif kredilerinde geri dönüşlerin problemli olduğunu görüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.