Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

16:27 13 Mart 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Sizlerin buradaki dik duruşunuz, sizlerin terörizme bile fırsat vermemeniz bizleri çok mutlu ediyor. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece bu bölgede huzur mutlaka sağlanacaktır" dedi.

Demiröz, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" kapsamında Bitlis'teki sivil toplum temsilcileri bir araya geldi.

Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Demiröz, sivil toplum temsilcilerinin düşüncelerinin kendileri için çok önemli olduğunu, doldurulan anketlerin genel merkezde incelendiğini ifade etti.

Toplanan raporların bölgeyle ilgili hükümetin davranışlarını şekillendireceğini ve ankete yazılanlardan dolayı da katılımcıların rahat olmasını isteyen Demiröz, şunları kaydetti:

"İçinizden geldiği gibi yazın. Burada herkesin farklı farklı düşünceleri olabilir, buna saygı duyuyoruz. Değerlendirmenin sonucu belki zamanla hükümet politikalarına da yansıyacağına eminim ben. Bölge huzurumuzun bir an önce sağlanacağını, eksik kalan yerlerin çatışmasız bir şekilde sona ereceğini ümit ediyorum. Sizlerin buradaki dik duruşunuz, sizlerin terörizme bile fırsat vermemeniz bizleri çok mutlu ediyor. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece bu bölgede huzur mutlaka sağlanacaktır. Şuanda zaten huzurdayız ona inanıyorum. Ama ekonomik olarak, sosyal olarak daha rahat hale geleceğiz. Ekonomimizin canlandığı, turistlerin rahatlıkla güvenerek gelip gittiği bir bölge olacağına inanıyorum."

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise AK Partinin temel politikasının ülkeyi beraber yönetmek olduğunu söyledi.

STK görüşlerinin çok önemli olduğunu ve bu amaçla da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevlendirildiklerine dikkati çeken Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerin ülkemizin yönetimiyle ilgili karşılaştığınız sorunları ve her türlü düşüncelerinizi almaya geldik. Bütün konuşmalarınızı ses kaydına alacağız. Bu görüşleriniz tutanak haline getirilecek. Bu raporları başbakanımıza arz edeceğiz. Bu ülkede Kürd'üyle, Türk'üyle ve Laz'ıyla biz bir millet olmuşuz. Bizim ayrılma şansımız yok. Şimdi Sur'da, Cizre'de operasyonlar oldu. Tabi orada mağdur olan vatandaşlarımız vardı. Bir taraftan Bayırbucak Türkmenlerinden gelen dindaşlarımız, soydaşlarımız ve kardeşlerimiz vardı. AK Parti olarak ilk önce Bayırbucak Türkmenlerine yardım topladık. Daha o yardım işi bitmeden Sur, Cizre, Silopi ilçelerimize yardım toplamaya başladık. Bir ayda 117 tır yardım toplandı. Batıdan, doğudan hiç bir vatandaş 'Ben bu yardımı doğuya toplamam, göndermem' diye en ufak bir olumsuzluk çıkarmadı. Eğer batıda bir şehrimizin başına bir şey gelecek olursa Bitlis'in birinci sırada, 'Oradakiler benim kardeşim, benim yardımıma ihtiyacım var' diye yardımı göndereceğine inanıyorum. Biz ayrılıklar üzerinde birleşmeyeceğiz. Biz tarihimizden bugüne kadar gelen ortak kültürümüz ve inancımız çerçevesinde birleşecek olursak bu ülkede kardeşçe yaşamaya devam ederiz."

Uysal, Suriye ve Irak'ta kargaşalar olduğunu anımsatarak, "Oradan kaçan insanlar ülkemize sığınıyor. Mazallah kardeş kardeşe düşecek olursak, bizim gideceğimiz bir yer var mı. Birlikte rahmet vardır. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Bir olmak birlikte olmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de AK Partinin bir yasa, bir kanun çalışması olduğunda önce mutlak surette halktan aldığı verileri değerlendirdiğini belirtti.

Çelebi, "Bizim kıblemiz, Kur'an-ımız, ezanımız ve doğrularımız bir. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bu ülkede ki ne derse desin, 3 milyon Türk ve Kürt evli. Türkle Kürt'ün kanı karışmış. Sizin gidecek hiç bir yeriniz yok, bizim de gidecek hiç bir yerimiz yok. Başkasının da gidebileceği hiç bir yer yok" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.