Bitlis

"Nusret" mayın gemisinin maketini yaptı

10:58 17 Mart 2016
"Nusret" mayın gemisinin maketini yaptı

İlçedeki atölyesinde maketler yapan Özyurt'un son eseri, Çanakkale Deniz Zaferi ile özdeşleşen ve savaş tarihine adını "kahraman gemi" olarak yazdıran Nusret mayın gemisi oldu.

Ahlat ilçesinde yaşayan maket ustası Servet Özyurt, Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında büyük rolü bulunan Nusret mayın gemisinin gerçeğini aratmayan maketini yaptı.

- "Maketi 6 ayda bitirdim"

Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son eserinin Çanakkale Savaşlarında boğaza döşediği mayınlarla Çanakkale'nin geçilmezliğini sağlayan Nusret mayın gemisi olduğunu söyledi.

Maketin, aslının 1/75 ölçeğinde olduğunu aktaran Özyurt, maketin inşasına başlamadan önce bir yıldan fazla süreyle arşiv araştırması yaptığını belirtti.

Özyurt, "Böylelikle ilk önce konu hakkında yeterli bilgiye sahip oldum ve geminin özelliklerini öğrendim. Çeşitli projeler geliştirdikten sonra geminin inşasına başladım. Günde 2 saat çalışarak 6 ayda maketi bitirdim" dedi.

Çanakkale'nin birlik ve kardeşlik ruhuna vurgu için bu maketi yaptığını anlatan Özyurt, bu ruhun bir kez daha hatırlatılması ve gelecek nesillere aktarılması için maketi hazırladığını ifade etti.

Özyurt, günlerce uğraşıp emek vererek hazırladığı maketi, sergilenmek üzere İlçe Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğüne verdiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.