Bitlis

DAKA ile hayaline kavuştu

16:49 27 Nisan 2016
DAKA ile hayaline kavuştu

Hizan ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) proje sunan Müzeyyen Erdem, hayalindeki kuaför salonunu açtı.

Hizan Kaymakamlığının açtığı Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan Erdem, kurs sonunda aldığı belge ile projesini hazırlayarak DAKA'ya sundu.

DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, kuaför salonunun açılışında yaptığı konuşmada, Bitlis, Muş, Hakkari ve Van illerinden sorumlu olduklarını ifade etti.

Bugüne kadar bölgeye yönelik bir çok mali destek programı sunduklarını ve bu programlarda kadın girişimcilere öncelik tanıdıklarını aktaran Demirci, "Aynı zamanda onlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Özellikle bu son mali programımızda küçük girişimcilere yönelik olarak düzenledik. Bu program, daha çok kadınlarımızı ön plana çıkaracak işletmelere destek veren bir programdır. Küçük ama iddiası büyük bir mali destek programıdır. Bugün bu programımızın meyvesini veren bir işletmemizin açılışını yaptık. Bizden yaklaşık 35 bin liraya yakın hibe aldı. Bu tür desteklerimiz devam edecek. Özellikle genç kızlara yönelik. Kendisine başarılar diliyorum." diye konuştu.

Hayalindeki salonu açmanın mutluluğunu yaşayan Erdem ise, Doğu Anadolu bölgesine bakıldığı zaman kadınların çok fazla iş hayatına girmediğini anımsatarak, bunun aslında bölgedeki kadınlardan kaynaklandığını ifade etti.

Kursa katıldığını ve devletin iş yeri açanlara destek verdiğini öğrendiğini aktaran Erdem, şöyle konuştu:

"Kurs sonunda Hizan Kaymakamlığı Proje Ofisinde çalışanlardan yardım istedim. Sağolsunlar bana çok yardım ettiler. Yapacağım iş ile ilgili onlara bilgi verdim ve onlarda benim projemi hazırladılar. Ben de Projemi DAKA'ya sundum. Daha doğrusu projemin geçeceğini pek düşünmüyordum. Proje ofisindeki çalışanlar bir gün beni aradılar ve projemin geçtiğini söyleyip gerekli işlemlerin yapılması için çağırdılar. Kendi iş yerimi açmanın hayali ile yaşadım ve DAKA sayesinde bu hayalime kavuştum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.