Bitlis

Tatvan'da 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı

15:50 26 Mayıs 2016
Tatvan'da 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı

İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "Meyveciliği Geliştirme Programı" kapsamında, Tatvan ilçesinde 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün organize ettiği dağıtımda başvuru yapan vatandaşlara 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Bölgede ceviz yetiştiriciliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen projenin kısa sürede meyvesini vermesi hedefleniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçe genelinde toplam 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bölgenin ceviz üretimin merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Kurban, dağıtılan sertifikalı ceviz fidanlarının fernor cinsi olduğunu ve fidanların da soğuk iklimden etkilenmeyen bir tür olduğunu ifade etti.

Kurban, şöyle konuştu;

"İlimizde ve ilçemizde ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek için hazırlanan projeyle çiftçilerimize ceviz fidanı dağıtımına başladık. İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü 'Meyveciliği Geliştirme Programı' kapsamında ilçemizde çiftçilerimize 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıttık. Bu çalışmayla köylülerimize, çiftçilerimize, ülkemize ekonomik katkı sağlıyor, aynı zamanda boş arazi ve dağlarımıza da yeşillendirerek tabiata da hizmet etmiş oluyoruz. Bu kapsamda daha önce ceviz fidanları için başvuru yapan çiftçilerimize fidanlarını teslim ettik. Çiftçilerimiz bu fidanlarla ceviz bahçeleri kuracak. Bu anlamda ilçemiz ceviz üretiminin merkezi olabilecek bir potansiyele sahiptir. İnşallah en kısa sürede bunların meyvesini almayı hedefliyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.