Bitlis

Okullarda karne heyecanı

13:46 17 Haziran 2016
Okullarda karne heyecanı

Tatvan ilçesinde 21 bin 913 öğrenci karne almanın heyecanı yaşadı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer Vakıfbank İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Okuldaki öğretmenlerle kısa bir toplantı yapan Erkan, öğretmenlerin eğitimdeki önemine değinerek, sorumluluklarından bahsetti. Eğitim alanında ilçede her yıl daha büyük başarılara imza atıldığını söyleyen Erkan, şunları kaydetti:

"Yeni neslin gelişiminde en büyük pay öğretmenlere düşüyor. Bu çok büyük bir sorumluluktur. Çünkü bir öğretmen meslek hayatında ortalama 500 civarında öğrenci ile birebir iletişim halinde oluyor. Bu çok önemli bir konudur. Öğrencilerin iyi yönde gelişimi ve başarılı olmasındaki en büyük pay öğretmenlerin elindedir ve bu vicdani bir sorumluluktur. Eğitim alanında ilçemizde çok güzel bir kadro oluşmuş. Bu da eğitim başarısının her yıl daha üst seviyelere çıkmasını sağlıyor. Tatvan’ın TEOG başarısı da bunun göstergesidir. Bu konuda milli eğitim camiası ile öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

İnsanların üstün olduğunu ve insanlığa her şeyin sunulduğunu ifade eden Erkan, "En iyi yatırım, insanlığa yapılan yatırımdır. Bu konuda öğretmenlerimizin yanı sıra velilerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Biz çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve gençlerimizi iyi yetiştirirsek her şey çok daha güzel olur ve çevremize, bölgemize, ülkemize faydalı yeni nesiller bırakmış oluruz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.