Bitlis

Bitlis'te "ishal" uyarısı

11:53 05 Ekim 2016 1 Yorum Var
Bitlis'te "ishal" uyarısı

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi, mevsim geçişleri nedeniyle çocuklarda ishal ve boğaz enfeksiyonu rahatsızlıklarının arttığını söyledi.

Cenkçi, bu dönemlerde ailelerin sıkça poliklinik ve acil servise başvurduklarını anımsatarak, ishal ve boğaz enfeksiyonuna bulaşan 6 ayın altındaki bebeklerin en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgede enfeksiyon hastalıklarının hızlı yayıldığını söyleyen Cenkçi, "Kış dönemi daha ağır şartlarda geçiyor. Çocukların hastaneye ulaşması daha zor oluyor. Bu nedenle evde en azından ishal yada kusma gibi bir şey başladığı an sıvı kaybı olmaması açısından çocukların özellikle sıvı alımına dikkat edilmesi gerekiyor." dedi.

Bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Başhekim Yardımcısı Cenkçi, şunları kaydetti:

"Bu dönemde sık sık bebekler emzirilmeli ve aksatılmamalıdır. Çocukta ishal ve kusma varsa daha çok sıvı kaybına neden oluyor. Çocuklara bol bol su içirilmelidir. Eğer çeşme suyu veriliyorsa su 5 dakika kaynatılıp soğutulup o şekilde verilmesi gerekiyor. Bu dönemde hazır su tavsiye ediyoruz. İshalli çocuklarda bol sıvı gıda alınmalıdır. Çorba, haşlanmış patates ve muz verilmelidir. Aynı zamanda ishalle beraber boğaz enfeksiyonu sık görülüyor. Zaten bu virüsler beraber etkilidir. Aynı virüs hem boğaz enfeksiyonuna hem de ishale neden olabiliyor. O yüzden çok geç kalınmadan ishal ve kusma durumlarında acil hastaneye başvurmaları gerekiyor. Buda anneler ve çocuklar için daha iyi olur."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Ayse Arslan. 7 yıl önce Şikayet Et
    Doktor hanima basarilar. Bebeklere acil sifalar dilerim.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.