Bitlis

Girişimcilik kursunu bitirenler belgelerini aldı

13:18 07 Mart 2017
Girişimcilik kursunu bitirenler belgelerini aldı

Adilcevaz ilçesinde KOSGEB'in girişimcilik kursunu tamamlayan 30 kişiye belgeleri törenle verildi.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burak Turan, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ve kursiyerler katıldı.

Cengiz Şahin, burada yaptığı konuşmada, girişimcilerin işlerini kurabilmeleri için bir adım daha attıklarını ifade etti.

Şahin, "Geçmiş dönemlerde bu tür belgeleri almak çok zordu. Fakat şimdi girişimcilerimizin KOSGEB belgelerini almaları daha da kolaylaştı. Girişimcilerimizden isteğimiz, macera aramadan kendi projelerini hayata geçirsinler." dedi.

Necati Gürsoy ise KOSGEB belgesi alan girişimcilerin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Bu belge sayesinde artık girişimcilerin kendi işlerini kuracaklarını anlatan Gürsoy, "Sizlerden ricam artık projeler üreterek, üreten bir toplum olalım. Her zaman söylüyorum balık yiyen değil, balık tutan bireyler olalım. Adilcevaz hepimizden çok önemlidir. Bu güzel ilçemizi bir yerlere getirebilmemiz için çok çalışmalıyız ve çok üretmeliyiz." diye konuştu.

Kaymakam Arif Karaman ise girişimciliğin önemine değinerek, "Geçen hafta ilçemizin en önemli ürünlerinden olan Adilcevaz cevizinin tescilini aldık. Fakat bu değerimizi daha istediğimiz seviyeye getiremedik. Ceviz üretimi ve fidan yetiştiriciliğini nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz bunun çalışması içerisindeyiz. Girişimci kardeşlerimiz almış oldukları bu belge sayesinde artık birer müteşebbis konumundalar." değerlendirmesinde bulundu.

Kursu tamamlayan 30 kişiye belgeleri törenle verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.