Bitlis

Güroymak'ta eğitim değerlendirme toplantısı

15:08 08 Mart 2017
Güroymak'ta eğitim değerlendirme toplantısı

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında eğitim ve öğretim değerlendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serdar Ergün, ilçe merkez belde ve köy okul müdürlerinin katılımıyla, Güroymak İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilçenin eğitim ve öğretimdeki durumu değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Alibeyoğlu, ilçenin eğitime hak ettiği yere gelmesi gerektiğini belirterek, "Geleceğe daha emin olarak bakmak istiyorsak, okullarımızda okuyan bütün öğrencilerle yakında ilgilenmemiz gerekir. Daha güçlü olacaksak, mutlaka eğitimde başarıyı sağlamamız lazım. Bu başarıyı elde etmede de üç ana unsur vardır. Veli, öğrenci ve öğretmendir. Eğer biz bu üç grupla uyum içerisinde çalışıp, hedeflerimizi birlikte belirler, yapmamız gerekenleri birlikte yaparsak başarıya kolayca ulaşırız." diye konuştu.

Öğretmen ve idarecilerden öğrencilere sahip çıkmalarını, velileri sürekli ziyaret etmelerini isteyen Alibeyoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Öğrencilerimiz hangi dalda başarılıysa o dalda başarıya gitmesi konusunda yardımcı olunuz. Okullarımızda bilgi ve sanatsal ağırlıklı yarışmalar yapmaya özen gösterelim. Öğrencilerimizi tüm spor dalları müsabakalarına katılımlarını sağlayalım. Öğrencilerimize bu vatan nasıl kazanıldığını öğretmeye çalışın. Değerlerimiz, vatan ve bayrak konularında çeşitli kitapları okutun. Dereceye giren öğrencilerimizi Çanakkale, Bursa, İstanbul ve Edirne gibi illere gezilere gönderelim. Geçmişini bilmeyen bir nesil geleceğini görmez."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.