Bitlis

Bitlis Valiliği'nin genelgesi

20:13 10 Mart 2017
Bitlis Valiliği'nin genelgesi

Bitlis Valiliği, kentte 2017 yılı mera kiralamalarına ilişkin göçer ve hayvan hareketleri̇ni̇ düzenleyen "Vali̇li̇k Genel Emri̇" yayımladı.

Valilikten yapılan açıklamada, ülkenin ve ilin ekonomisine büyük katkısı olan göçer hayvancılığına destek vererek, kentin kalkınması ve ekonomik anlamda kazanç elde etmesini sağlamak zorunda olunduğu belirtildi.

Özellikle mera ve yaylaların, Bitlis ve kentte dışarıdan gelen göçer hayvanları için ucuz yem kaynağı olduğunu, bu hayvanların kaliteli ve doğal yem ihtiyacının karşılandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Valilik genel emrince alınan karar doğrultusunda 2017 yılında ilkbahar ve yaz dönemi otlatma periyodu boyunca ihtiyaç fazlası meralarımızın ilimize dışarıdan gelecek olan göçer ve hayvan sürüleri için kiralama işlemleri düzenlenmiştir.

Söz konusu Valilik Genel Emri'nde ilimize gelen göçer ve hayvan sürüleri ile başka illere transit geçiş yaparak gitmek isteyen göçer ve göçer sürülerine, Bitlis il sınırında yaya olarak hareket etme izni verilmeyecektir. İntikaller sadece karayolu ve demiryolu kullanılarak araçlarla ve veteriner sağlık raporuyla yapılacaktır."

Ayrıca mera kiralaması yapmak isteyen göçer hayvan sürü sahiplerinin mart ayı içinde İl Mera Komisyonuna başvurmalarının gerektiği hatırlatılan açıklamada, devletin tasarrufundaki çayır, mera, yaylak ve kışlakların hiçbir şekilde köy muhtarları, belediye başkanları ve diğer şahıslar tarafından kiraya verilmeyeceği, böyle tutum ve davranışlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.