Bitlis

Halk oylamasına doğru

12:31 11 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, Türkiye'nin gelişmesine, lider ülke olmasına karşı çıkanlara inat, 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" denilmesi gerektiğini belirtti.

Durer, yaptığı yazılı açıklamada, millet olarak yıllarca zulme uğradıklarını, ülkeyi her zaman egemen sınıfların yönettiğini belirterek, düşünen ve üreten insanların hep susturulduğunu dile getirdi.

Bu milletin artık kendi geleceğini tayin etmek istediğini ifade eden Durer, şunları kaydeti:

"Türkiye, ezilenlerin, sömürülenlerin, mazlumların umudu olmaya başladı. Ekonomide dünyanın gıpta ettiği bir noktaya geldik. Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, tüp geçitler, deniz üstlerinden yollar, üniversiteler, hava limanları yapıldı. Bunlar, bizi sinsi sinsi izleyen dış güç odaklarını korkutmaya, ürkütmeye başladı. 'Türkiye, bu hızla giderse bizim hükmettiğimiz Türkiye, bize hükmetmeye başlayacak' demeye başladılar. Bu korkuları yüzünden bugün alçakça ülkemize saldırıyorlar. Bu zalimlerin inadına da olsa 'evet' demeliyiz. Hep birlikte, el birliği ile omuz omuza, yürek yüreğe, evet demeliyiz. Bu dava, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın değil, 80 milyonun davasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.