Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

14:45 12 Mayıs 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Güroymak Kaymakamlığınca önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 4 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye ve elektrikli bisiklet alındı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, vatandaşların tekerlekli sandalyeye binmelerine yardım etti.

İlçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini belirten Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirerek konuyu mütevelli heyeti gündemine getirdik. Aldığımız olumlu karar doğrultusunda ilçemizde tekerlekli araç kullanma konusunda sağlık raporu olan vatandaşımızı tespit ederek, araç alımlarımızı gerçekleştirdik. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Belediye olarak kullanım alanları için ne gerekiyorsa yapacağız."

Engelli vatandaşlar, Alibeyoğlu'na teşekkür ederken, ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan doğuştan bedensel engelli 10 yaşındaki Melikcan Tuldak duygulu anlar yaşadı.

- Türk Sağlık-Sen'in Hemşireler günü mesajı

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksek Koçak "12 Mayıs Hemşireler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12 Mayıs'ın doğumdan, ölüme hayatın her anında çok önemli bir yer tutan bir meslek grubunun günü olduğunu aktaran Koçak, mesajında şunlara yer verdi:

"İnsan yaşamına katkıyı hayatının ve mesleğinin ideali kabul eden Allah rızasını gözetip, din, dil, ırk ayrımı yapmadan gecesini gündüzüne katarak şefkatli elleriyle şifa dağıtan hemşire arkadaşlarımızın ve sağlıkta ikinci döneme geçildiği bu günlerde sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümlendiği hemşire hak etmiş oldukları sosyal ve ekonomik şartların düzeltilmesi dileğiyle tüm hemşire arkadaşların hemşireler gününü kutlarım."

- TÜRKSAV'ın 21. ödül buluşması Ahlat'ta yapılacak

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı'nın (TÜRKSAV) '21. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri' töreni bu yıl Ahlat'ta yapılacak.

Ahlat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde yapılacak tören, 12-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

TÜRKSAV’dan yapılan açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül programının yanı sıra kültür ve sanat etkinliklere yer verileceği duyuruldu.

- Ovakışla Belediyesinden öğrencilere yardım

Ahlat ilçesinin Ovakışla Belediye Başkan Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu öğrencilere eşofman dağıttı.

Belde merkez okullarında eğitimlerine devam eden ve sportif faaliyetlerle ilgilenen öğrencilere 100 takım forma, 100 takım eşofman dağıtan Tekbıyıkoğlu öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Tekbıyıkoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Gözünüzü kapatıp, açtığınızda bir de bakmışsınız ki birer yetişkin olmuşsunuz. O yüzden bu eğitim hayatını çok iyi değerlendirmelisiniz. Hepinizi mesleklerinde başarılı, topluma faydalı, mutlu, huzurlu insanlar olarak görmek istiyorum. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizin gözlerinize baktığımda çok akıllı ve çalışkan olduğunuzu görebiliyorum. Daha çok çalışın çocuklar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.