Bitlis

Bitlis'te hamile kadınları hastane takip edecek

11:32 31 Mayıs 2017
Bitlis'te hamile kadınları hastane takip edecek

Bitlis Devlet Hastanesinde anne adaylarının hamilelik süreçlerinin takibi için gebe bilgilendirme sınıfı oluşturuldu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mülkiye Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gebe kadınların hamilelik süreçleri hakkında eğitim alabilecekleri bir sınıf oluşturduklarını söyledi.

Gebelerin doğum öncesi, doğum süreci ve doğum sonrasındaki konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak için sınıf açtıklarını belirten Kabakçı, anne adaylarının normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerin benimsenmesi konusunda bilgi ve beceriye sahip olacaklarını aktardı.

Doktor Kabakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gebe sınıfımızın hedefi gebe ve gebeye doğumda eşlik edecek yakınlarını gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğunu fizyolojik ve psikolojik değişimlerini olacağını aktarmaktır. Ayrıca gebelik ve doğum sürecinde eş yakının desteğinin önemli olacağını ve doğumun evreleri olan bir süreç olduğunu anlatmaktır.

Sınıfımız mayıs ayı itibariyle açıldı. Haftanın her günü açık. Gelen hastalarımızı poliklinikte muayenesi yapıldıktan sonra gebe sınıfında rahat bir ortamda yapması gereken tüm bilgileri kendisine veriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.