Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

17:03 07 Haziran 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Bitlis Belediyesi, yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri mevsim şartlarına bağlı olarak kentin muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt serim, bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında Hersan ve 8 Ağustos mahallelerinin cadde ve sokaklarında alt temel malzeme serim çalışması gerçekleştirildi.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların daha rahat şekilde yolculuk yapabilmeleri için mevsim şartlarının elverişliliği süresince bozulan yol ve kaldırımlarda bakım ve yenileme çalışmalarının süreceği belirtildi.

- BEÜ'de mezuniyet töreni düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

BEÜ merkez konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

BEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, üniversite eğitimi almak için gelen öğrencileri birer fidan olarak yetiştirip üretime katkıda bulunmak üzere ormana kattıklarını belirtti.

Büyüksaraç, şöyle konuştu:

"Sizler de sert ve ağır kış koşullarının yaşandığı Rahva'nın fidanları olarak güçlükleri yenerek yetiştiniz. Şantiyeler, fabrikalar, atölyeler sizleri bekliyor. Hepinizin yeni yaşam evresinde çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Bu inançla yola çıkarak, Bitlis Eren Üniversitesini temsil etmeye yetkin ve hazırsınız. Yapacağınız tüm işlerde çalıştığınız ortamlarda doğruluktan ayrılmadan, insana ve çevreye saygılı, ülke çıkarlarını ön planda tutan işler yapın. Hiçbir çıkar mesleğinizin ve inandığınız değerlerin önüne geçmesin. Hepinize mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."

- Tatvan'da elektrik kesintisine gidilecek

Tatvan ilçesindeki bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları için bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, 9 Haziran'da 7.00-16.00 saatleri arasında şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle, Tatvan'ın Yumurta köyü ve Karataş Mahallesi'ne 9 saat elektrik verilmeyeceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.