Bitlis

Biotinidaz hastası çocuk Bitlis'te ameliyat edildi

11:16 23 Haziran 2017 3 Yorum Var
Biotinidaz hastası çocuk Bitlis'te ameliyat edildi

Türkiye'de nadir görülen genetik biotinidaz hastası Muşlu çocuk, sevk edildiği Bitlis'te ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Muş'ta düşme sonucu dirseği kırılan ve Muş'ta ilk müdahalesi yapılan 4 yaşındaki Muhammed Emir Akdemir, Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi.

Burada görev yapan anestezi uzmanı Dr. Mustafa Deniz ile ortopedi uzmanı Dr. Abdullah Erten, hastanın gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından ameliyata almaya karar verdi.

Ameliyatın başarılı geçmesi sonucu sağlığına kavuşan ve tedbir amaçlı bir gün yoğun bakımda kalan Akdemir, ardından servise alındı.

Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biotinidaz hastası çocuğa anestezi uygulamanın riskli olduğunu ancak hastanın sağlığına kavuşması için sorumluluk alarak bu ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocuğun başka bir yere götürülüp mağdur olmaması için ameliyatı burada yaptıklarını ifade eden Erten, şöyle konuştu:

"Hastamızın dirsek kırığı vardı. Eklem bölgesine uzandığı için ilerleyen dönemlerde hareket kısıtlığı olabileceği için erken müdahale edilmesi gerekiyordu. Yaklaşık 30 dakika süren ameliyatımız başarılı geçti. 'K' teli olarak adlandırdığımız tellerle dirseğini tutturduk. Yaklaşık 45 gün sonra tam hareketlerine kavuşacaktır. Ameliyattan sonra hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen tedbir amaçlı bir gün yoğun bakımda gözlem altına aldık. Daha sonra serviste takip ettik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bugün de taburcu edeceğiz."

Dr. Deniz ise biotinidaz hastalığının anestezi bakımından çok sıkıntılı bir hastalık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ameliyat sonrası geç uyanma, solunumun durması ve nöbet geçirme gibi ölümlü olabilecek riskleri var. Bu hastayı ortopedi uzmanıyla görüştük. İkimiz de sorumluluğu paylaşarak hastanın tekrar başka bir yere sevk edilerek mağdur olmasının önüne geçtik. Kullanılması ve kullanılmaması gereken ilaçlar vardı. Bunu en iyi şekilde kullandık. Ameliyatımız çok başarılı geçti. Hem cerrahi hem de anestezi ekibine teşekkür ediyorum."

Hastanın babası Abdullah Akdemir de Muş'taki doktorların çocuğuyla çok ilgilendiğini ancak ameliyata alamadıklarını belirtti.

Akdemir, "Bitlis'te bunu daha iyi yapacaklarını söylediler ve bizi buraya sevk ettiler. Burada Abdullah hocayla tanıştık. Sağolsun bizimle çok ilgilendi. Oğlumun ameliyatı başarılı geçti. Durumu çok iyi. Oğlum biotinidaz hastası, normalde ameliyatta alınmıyor. Hocalarımız sorumluluğu alarak çok iyi bir ameliyat gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ederim. Oğlumu ameliyat ederek bize hayat verdiler." diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Emre Erginoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    emeğinize sağlık Abdullah hocam. Sayenizde hastalar magdur olmaktan kurtuluyor. 
    Cevapla
  • Mehmet Yücehan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin hocam. Bitlis halkı sizden çok memnun olmalı. Güler yüzünüz hiç eksik olmasın.
    Cevapla
  • kutay yilmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Basarili,ilgili,bilgili hocamin ellerine sağlık.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.