Bitlis

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

18:32 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis, Van ve Muş'ta Müftülüklerce, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 17 bin 300 hatim duası okundu.

Etkinlikler çerçevesinde, 15 Temmuz şehitleri için bir hafta boyunca il ve ilçelerde 15 bin cüz okundu.

Ulu Cami'de düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunmasının ardından ilahiler söylendi.

Mevlit sonunda İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Bitlis merkezi ve ilçelerinde okunan 15 bin cüzün hatim duasını yaparak cuma namazı öncesinde şehitlerin ruhuna bağışladı.

Geylani, yaptığı açıklamada, il, ilçe ve köylerimizde okunan 15 bin cüzü şehitlerin ruhuna bağışladıklarını söyledi.

FETÖ'nün, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canları pahasına sokaklara çıkarak şehit olan vatandaşlar için tüm cami ve Kur'an kurslarında cüz okuttuklarını kaydeden Geylani, şöyle konuştu:

"Cüzleri cuma namazı öncesinde tüm ilçelerden vekalet alarak merkez Ulu Cami'de şehitlerimizin ruhuna bağışladık. Allah kendilerinden razı olsun. Vatan, millet ve devlet için canlarını hiçe sayarak kendilerini sokaklara attılar. Ülkeyi büyük bir felakettin eşiğinden kurtardılar. 249 şehidimiz için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Tüm cami ve kurslarımızda hatimler indirdik."

Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, AK Parti İl Başkanı Nasrullah Tanglay, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

- Van

Van Müftülüğünce, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında okunan bin 800 hatim duası okunarak şehitlerin ruhuna bağışlandı.

Etkinlikler çerçevesinde, 15 Temmuz şehitleri için bir hafta boyunca il genelinde bin 800 cüz okundu.

Van İl Müftülüğü il merkezi ve ilçelerinde okunan bin 800 cüzün hatim duasını yaparak 15 Temmuz şehitlerin ruhuna bağışladığını bildirdi.

- Muş

Muş'ta 15 Temmuz Darbe girişimi şehitleri için Muş Müftülüğü tarafında Merkez Çağlayan camide 500 hatim okunarak dualar eşliğinde şehitler ruhuna teslim edildi.

İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, Türkiye genelinde olduğu gibi Muş’ta da hatim çıkarıldığını, Türkiye genelinde 100 bin cüz hatimi şerif okunurken Muş’ta cami imamları ve müftülük personeli tarafından 500 hatim okunduğunu söyledi.

Muş’ta bütün camilerde kuran ziyafeti verildiğini, okunan hatimi şerifin dualarla şehitlerin ruhlarına teslim edildiğini ifade eden Bozkurt,"Yüce Rabbimiz onlara gani, gani rahmet eylesin, onların büyük fedakarlık yaptıklarını, eğer bu gün bizler buradaysak, huzur içinde görev yapıyorsak şehitlerimize borçlu olduğumuzu, onlar canlarını tanklara, toplara siper etmeselerdi, bu gün Ülkemiz bir Suriye, Irak olacaktı." dedi.

Okunan hatimlerin dualar eşliğinde tesliminden sonra Valilik tarafından vatandaşlara Osmanlı şerbeti dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.