Bitlis

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:10 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis'te Kur'an kursu öğrencileri, Kur'an okuyup, 15 Temmuz şehitleri için dua etti.

15 Temmuz kapsamında düzenlenen programda öğrenciler, Yasin-i Şerif ve ilahiler okudu.

Etkinliğin düzenlendiği caminin imamı Hadi İnce'nin, yaptığı açıklamada, ülkenin geleceği olan çocuklarda 15 Temmuz ruhunu diri tutmayı amaçladığını bildirdi.

İnce, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesinde milletimiz memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek oldu. Vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin onurlu duruşunu gelecek nesillere aktaracağız. Dillere destan kahramanlıklarıyla bedenlerini değerlerine siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ettik. Onların ruhuna dualar ettik.Onlar hiç unutulmayacak."


- Hukuki̇ Araştırmalar Derneği̇

Hukuki̇ Araştırmalar Derneği̇ yönetim kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, her milletin tarihinde tarihi değiştirecek ehemmiyetli hadiseler olduğunu, 15 Temmuz'un da bunlardan olduğu belirtildi.

FETÖ'nün mevcut anayasal rejimi topyekun değiştirmeyi ve devleti ele geçirmeyi amaçlandığı bildirilen açıklamada, FETÖ olarak adlandırılan silahlı terör örgütü mensuplarının, menfur emellerine erişebilmek için ölçüsüz şiddet kullanarak masum ve silahsız insanları katlettiği aktarıldı.

Açıklamada, "Destan yapmaktan yazmaya fırsatı olmamış bu millet, gene bir destan yapmıştı. Bu destan ülkenin makus talihini hayra tebdil etmiştir. İlahi hukuk düzeninin tesis edilmesi manasında bu direniş milat olmuştur." denildi.

- Bitlis Düşünce Akademisi

Bitlis Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Durer, Türkiye halkının tanka, tüfeğe aldırış etmeden, canını hiçe sayarak bu darbeyi bastırdığı ifade etti.

Durer, konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Bütün devletlerin kendilerini güvende hissettiği, güç unsurlarının kontrol altına alındığı ve özelikle ortak coğrafya tasavvuruyla hareket edilen bir ortamda yeni çatışmaların önüne geçilebilir. Fakat buna müsaade etmiyorlar. Bundan sonra da buna müsaade etmemek için direnecekler. Eğer millet olarak uyanık olur, işleyen sürecin değirmenine su taşımak yerine, bunların süreç içerisindeki taktiksel stratejilerine karşı, strateji geliştirme kabiliyetini ortaya koyabilirsek, süreçten az zararla çıkabiliriz. Herkes, fikrini, zikrini bir kenara bırakıp, birlik olmalı, birlikte hareket edebilme kabiliyetini ortaya koyabilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.