Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

16:29 28 Temmuz 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, sevgi evlerinde yaşamını sürdüren çocukları ziyaret etti.

Eşiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerine giden Vali Ustaoğlu'nu, İl Müdürü İsmetullah Altun ile Sevgi Evleri Müdürü Mine Aktaş karşıladı.

Daha sonra buradaki sevgi evlerini gezerek çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Vali Ustaoğlu, çocukların kendilerine emanet olduğunu, onların en iyi şekilde yetiştirilmeleri için devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

"Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın mutlu ve huzurlu şekilde yetişmesi en büyük dileğimizdir." diyen Ustaoğlu, "Devletimize ve milletimize emanet edilmiş çocuklarımıza göstereceğimiz sevgi, onların yaşamlarına güzellikler katacaktır. Sevgi evlerindeki yaşam standartlarının güzel olması devletimizin büyüklüğünü gösteriyor." ifadelerini kullandı.

- Bitlis'te 297 damızlık boğa dağıtıldı

Bitlis'te, Doğu Anadolu Projesi kapsamında 2014 yılından bugüne kadar yüzde 80 hibeyle 297 damızlık boğa çiftçilere teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilimiz ekonomisi için vazgeçilmez unsur olan hayvancılığın her geçen gün büyüdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bu büyümeyi hızlandırmak, gelişimi sürdürebilir ve verimli kılmak adına ilimizde uygulamaya konulan Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında üreticilerimize yüzde 80 hibeyle 297 damızlık boğa dağıtıldı. Bu proje kapsamında çiftçilerimize 2 milyon 345 bin lira hibe verilmiştir." denildi.

- Bitlis'teki çiftçilere 75 manda dağıtıldı

Güroymak ilçesinde 2017 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında desteklemeye hak kazan çiftçilere hayvanlarının dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güroymak'ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak'ın katılımıyla manda dağıtımı yapıldığı belirtildi

Açıklamada, "15 çiftçiye 4'er dişi ve bir erkek olmak üzere 75 manda dağıtılmıştır. 2017 yılında hayvancılık projeleri kapsamında Bitlis'te 630 büyük, bin 480 ise küçükbaş hayvan çiftçilerimize dağıtılacak." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.