Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

16:12 09 Ağustos 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Bitlis'te yeni park alanların oluşturulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bitlis Belediyesinden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Beşminare, Hüsrevpaşa, Atatürk ve Zeydan mahallelerinde yeni park alanlarının oluşturulması, orta refüjlerin yeşillendirilmesi ve bazı parklarda da onarım çalışması yürüttüğü belirtildi.

Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki parkta ağaç dikme işlemlerinin tamamlandığı kaydedilen açıklamada, 4 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak parkta oturma bankları, çocuk oyun parkı, kamelyalar ve yürüyüş parkurlarının yer alacağı ifade edildi.

Beşminare Mahallesi'nde 7 bin 500 metrekarelik alanda yapımı devam eden parkta ise peyzaj çalışmalarının devem ettiği vurgulanan açıklamada, Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki parkın duvarlarının da doğal kayrak taşıyla kaplandığı kaydedildi.

- Bitlis rengarenk çiçeklere büründü

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, kentteki orta refüjlere birbirinden güzel rengarenk çiçekler dikildi.

Orta refüjlere dikilen bodrum papatyası, vapur dumanı, kadife, yer minesi, papatya gibi çiçekler kente farklı bir güzellik katıyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, peyzaj ve çevre düzenlemesi konusunda kente yakışır görüntüler ve güzellikler sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Hedefler doğrultusunda göbek ve refüjlerde mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirerek görsel anlamda estetik bir görüntü kazandırdıklarını kaydeden Vali Ustaoğlu,

"Bitlis'in daha güzel, yaşanabilir, sosyal çevreye duyarlı ve çevreci bir şehir olma noktasında hızla ilerliyoruz. Bunun için katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Farklı noktalarında çiçek bu çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

- Genel müdürlerden Vali Ustaoğlu'na ziyaret

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) görevli genel müdürleri makamında ağırladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın ziyareti öncesinde bakanlıktan Bitlis'e gelen MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Semih Aktekin ve Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, Vali Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Ustaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

- Bitlis'te elektrik kesintisi uygulanacak

Bitlis merkezde bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sırasında programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, 11 Ağustos'ta 08.00-15.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Bitlis merkez Saray Mahallesi ve civarına 7 saat elektrik verilmeyeceği ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.