Bitlis

"4. Bitlis Kent Kurultayı" sonuç bildirgesi

13:45 22 Ağustos 2017
"4. Bitlis Kent Kurultayı" sonuç bildirgesi

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi öncülüğünde düzenlenen "4. Bitlis Kent Kurultayı" sonuç bildirgesi açıklandı.

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisinden yapılan yazılı açıklamada, düzenlenen kurultayda öne çıkan talep ve önerilerin, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer tarafından değerlendirilerek kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, kurultayın sonuç bildirgesindeki maddeler, şöyle sıralandı:

"Madde bağımlılığının önüne geçmek ve madde bağımlısı insanların tedavilerini yapmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşlar, biraz daha konuya sarılıp, bu sorunun minimize edilmesi için daha çok gayret sarf etmeli. İşsizlik probleminin azaltılması için gerekli tedbirler, ivedilikle alınarak uygulanmalı. Köyden kentte ve kentten diğer şehirlere göçün önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalı. Bitlis'in tarih ve turizm potansiyeli, daha etkin metotlarla tanıtılmalı. Yine Bitlis ve ilçelerindeki tarihi mekanların bilimsel kazılarla ortaya çıkarılarak turizme kazandırılması aciliyet arz eden bir diğer husustur. Bitlis Kalesi'nde yapılan kazı çalışmalarında biten alanlar turizme açılmalı. Başta Nemrut Jeopark Projesi olmak üzere, Nemrut ve Süphan dağlarında doğa turizminin geliştirilmesi için daha etkin çalışmalar yapılmalı.

Bitlis'in başta bal ve cevizi olmak üzere diğer tarımsal ürünlerinin etkin bir biçimde tanıtımı yapılmalı. Dere üstünün açılıp hedeflenen projenin uygulanabilmesi için alternatif ticari alanlar, esnafın talebi ve oluşturulan alternatif alanlardaki sürdürülebilirlik gözetilerek hayata geçirilmeli. Bitlis ve ilçelerinde yüksek ve ortaöğrenim yurtları konusundaki eksiklikler giderilmeli. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek için uygun imar planları hazırlanıp uygulanmalı. Rahva'daki şehirleşmede uygun imar planlaması yapılmalı. Başta kayak olmak üzere kış turizmiyle ilgili potansiyelin daha etkin bir noktaya taşınması için gerekli destek ve teşvik sağlanmalı. Bitlis'teki sporcu potansiyelinin daha etkin bir noktaya taşınması için gerekli tedbirler alınmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.