Bitlis

Tatvan'da kurbanlık pazarı kuruldu

14:07 31 Ağustos 2017
Tatvan'da kurbanlık pazarı kuruldu

Tatvan Belediyesi Hayvan Pazarı ve Borsası alanında kurban pazarı kuruldu.

Çağlayan Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında Arife günü olmasından dolayı yoğunluk yaşanırken, pazarcılar ellerinde yeterince hayvan olduğunu belirtti.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede hayvan pazarı alanının olmadığını ve hayvan ticareti yapan ve vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Hayata geçirdikleri projeyle donanımlı bir hayvan pazarı alanı oluşturduklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"7 dönümlük hayvan pazarı alanında kapalı ve açık bölümler yer alıyor. Bu bölümlerde bekleme, yemleme, hayvan temizliği ve bakımı ile kısa süreli barınma yerleri bulunuyor. Ayrıca geniş pazarlama alanları yer alıyor. Hayvan ticareti ve kurbanlık satışları artık her yıl Van-Tatvan girişinde hizmete açmış olduğumuz hayvan pazarında gerçekleştirilebilecek. Hayvan ticareti yapan kardeşlerimiz kurbanlıklarını burada pazarlıyorlar. Alıcılar için de kalıcı bir adres oldu. Buradaki kardeşlerimize hayırlı pazarlıklar dilerken, tüm hemşehrilerimin bayramını şimdiden kutluyorum." dedi.

Kurbanlık pazarındaki hayvanların kilo ve cinslerine göre fiyatlarının 700 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıktığını belirten kurban satıcısı Ferit Taş da maliyete göre fiyatların makul düzeyde olduğunu ancak alıcıların fiyatları yüksek gördüğünü söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.