Bitlis

Bitlis'te SODES tanıtım toplantısı

11:09 20 Ekim 2017
Bitlis'te SODES tanıtım toplantısı

Bitlis'te Sosyal Destek Programı (SODES) tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, dezavantajlı illerin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla illerde göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen SODES'in tanıtımı yapıldı.

Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi (BİPEM) Koordinatörü ve SODES Sorumlusu Necati Kaya, 2017 nüfus çoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda alınan hibe açısından Türkiye'de geçen yıllara göre büyük bir ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Geçen yıl Türkiye'de 16. sırada iken bu yıl 1. sıraya yükseldiklerini vurgulayan Kaya, bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Kaya, şunları kaydetti:

"Personellerimizin yaptığı bireysel rehberliğin çok büyük etkisi oldu. Bu kapsamda projelerin daha faydalı olacağına inanıyoruz. Projelerin doğru, kaliteli ve SODES esas ve usullerine uygun yazılması büyük başarı elde etti. 23 projemiz bakanlık tarafından uygun görüldü. Bu kapsamda 4,5 milyon lira hibe verildi. Projelerimiz, istihdam, sosyal, spor, kültür ve eğitime yönelik yapıldı. Proje hazırlama aşamasında öncelikle proje yapımına yönelik tanıtımlar ve eğitimler düzenledik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.