Bitlis

BİGACEM gazetecilik eğitimi verecek

16:30 31 Ekim 2017
BİGACEM gazetecilik eğitimi verecek

Bitlis Gazeteciler Derneğinin Sosyal Destek (SODES) Pnogramına sunduğu "Genç Gazeteciler Yetişiyor" Projesi, Kalkınma Bakanlığınca kabul edildi.

Kent genelinde gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan proje ile gençlere gazetecilik ve grafikerlik eğitimi verilecek.

BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, yaptığı açıklamada, proje sayesinde Bitlis'te hem gazetecilik mesleğinin geliştirileceğini hem de mesleğe genç gazeteciler kazandırılacağını söyledi.

Geniş kapsamlı bir proje yaptıklarını ve bu kapsamda 240 kişiye eğitim verileceğini aktaran Çiriş, Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen projenin amacına ulaşacağını bildirdi.

Çiriş, gençlere ilgili kurslar verilerek mesleki becerilerinin de geliştirileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Amacımız, gazetecilik mesleğine yönlendirilecek gençlere aynı zamanda aralarında kaynaşacakları ve kötü alışkanlıklardan uzak duracakları sıcak bir ortamın çatısını kurmaktır. Proje dahilinde tanıtım materyalleri kullanılarak projenin ve gazetecilik mesleğinin de tanıtımının yapılması sağlanacaktır. Hedef kitlenin büyük bir yüzdesi işsiz gençleri kapsadığı için proje aynı zamanda istihdama da katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu meslek grubunda yetişecek her genç yapacağı güzel işlerle Bitlisimizin tanıtımına ve tanıtılmasına ciddi anlamda katkı sunacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.