Bitlis

Bitlis'te "Okullararası Kros İl Birinciliği Yarışması"

13:53 07 Kasım 2017
Bitlis'te "Okullararası Kros İl Birinciliği Yarışması"

Bitlis'te 380 öğrencinin katıldığı "Okullararası Kros İl Birinciliği Yarışması" düzenlendi.

Bitlis 8 Ağustos Stadyumu'nda yıldız erkek, yıldız bayan, genç bayan ve genç erkekler kategorilerinde düzenlenen yarışmalara, 380 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, stadyumda 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrede düzenlenen yarışmalarda birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek parkuru tamamladı.

Parkur sonunda kısa süreli fenalık geçiren öğrencilere, öğretmenleri ve sağlık ekibi müdahale etti.

Yarışma sonunda Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Fadıl Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan yarışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin dereceye girmek için büyük çaba gösterdiğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Katılım yüksek oldu. Bu mücadeleden sonra dereceye giren sporcular, il dışında yapılacak faaliyetlerde Bitlis'i temsil edecek. Bu çocuklarımızdan elit sporcuları seçeceğiz. Hedefimiz bu çocuklarımızdan milli sporcu yetiştirmek ve Türk atletizm milli takımına kazandırmak. Ayrıca Valimizin, Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüklerimizin katkılarıyla bir proje hayata geçirildi. Hafta sonları ilçelerimizdeki çocukları buraya getirerek, antrenman yaptıracağız. Hedefimiz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora kanalize etmektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.