Bitlis

Süphan Dağı'na 40 dağcı tırmanmaya başladı

14:49 01 Şubat 2018
Süphan Dağı'na 40 dağcı tırmanmaya başladı

Türkiye'nin çeşitli illerinden Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı 40 dağcı, Süphan Dağı zirvesine tırmanmak için hareket etti.

Adilcevaz Süphan Doğa Sporları Derneği önünde yapılan törende konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü ve Derneği Başkanı Adem Gül, ülkenin farklı yerlerinden gelen 40 dağcıyla Süphan Dağı'na tırmanacaklarını söyledi.

Gül, "Her yıl olduğu gibi bu senede federasyonumuzun verdiği direktifler doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak 4 gün sürecek tırmanışımıza bugün start verdik. Araç desteğinden dolayı Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'a teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Gürsoy ise, her türlü spor faaliyetleri desteklediklerini dile getirdi.

Amaçlarının Süphan Dağı'nı yaz ve kış aylarında turizme açmak ve ilçenin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Gürsoy, "İlçemiz ülkemizin en huzurlu ilçelerinin başında gelmektedir. Tarihi ve doğal yaşam alanlarıyla bir cenneti andırmaktadır. Tırmanışta kendinize çok dikkat edin. Sağlıkla gidin sağlıkla dönün. Allah yolunuzu açık etsin." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından 40 dağcı, deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirmek için hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.